Eind juni 2017 zijn mijn vrouw en ik verhuisd vanuit Kessel naar Linne. Twee, in veel opzichten, vergelijkbare dorpen aan de Maas.

In die eerste weken leer je de mensen in je directe omgeving kennen en een van hen was een enthousiast koorlid. Toen wij elkaar voor de eerste keer ontmoetten, was een van de eerste vragen: Heb je ooit gezongen ?
Ik had nog nooit gezongen en ik zing niet eens onder de douche !
Dit antwoord maakte geen indruk, want voor hem was dit heel herkenbaar. Hij was namelijk ruim 10 jaar geleden met dezelfde insteek naar een repetitie gegaan en het was hem heel goed bevallen.

Ik ging met hem mee naar een repetitie en het voelde meteen als een “warm bad “! Ik voelde me zeer welkom en opgenomen binnen de groep koorleden.
Ook zonder enige vorm van zangervaring kreeg ik toch het gevoel dat ik er bij hoorde. Men toonde zich geïnteresseerd en menigeen vertelde over zijn koor als een erg leuke en plezierige vereniging, waarin naast het zingen ook allerlei activiteiten voor een band zorgen.
Ik werd door een ervaren koorlid de eerste weken begeleid en al na enkele weken kon ik een aantal stukken meezingen. Dat voelde goed, je hoort er dan toch al een beetje bij.
Langzamerhand leer je zo steeds meer mensen kennen.
Ik ben nu een klein jaar lid en voel me mede daardoor ook opgenomen in de Linner gemeenschap. Het koor maakt hier tenslotte al bijna 100 jaar deel van uit.

Ik kan me voorstellen dat er best wel meer mensen zijn die een stuk ontspanning zoeken en graag Lid willen worden van een vereniging.
Mannenkoor St. Caecilia is dan zeker een optie ! Een vereniging waar ook plaats is voor mensen die van zichzelf denken: “ik kan niet zingen”!
Een koorlid hoeft ook geen noten te kunnen lezen. Veel mensen denken dat dit wel moet. Dat is dus zeker geen belemmering.
De eerst drie maanden kun je proeven van je koorlidmaatschap, pas daarna geef je aan of je daadwerkelijk mee wilt blijven doen.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie wensen, hoe de beginperiode is verlopen. Ik kan die als nieuw lid, uit eigen ervaring beantwoorden. Je mag mij gerust bellen: tel. 0639314271.

Lid worden van het koor was voor mij een openbaring, na altijd gesport te hebben. Had ik nooit gedacht !
Ik hoop dan ook nog jaren te kunnen zingen.

Ton Rutten

Lid worden van een leuke vereniging