Op vrijdag 6 maart 2020 heeft weer de jaarlijkse dropping plaatsgevonden.
Ook dit jaar waren de weersverwachtingen slecht, bijna de hele dag regen en veel wind, maar zoals de laatste jaren gebruikelijk bij de start van de eerste groepen was het al weer droog.

Nadat in Partycentrum De Harmonie de groepen van de lopers waren gevormd, vertrok het gezelschap naar het beginpunt, te weten een parallelweg van de A2 ter hoogte van Wessem.
Het gezelschap bestond uit 17 lopers en 10 niet-lopers.

Wander Hilbrink had weer voor een heel mooie route van ongeveer 5 kilometer gezorgd door het open veld richting Thorn, alwaar in het tuinhuis van Johan Lalieu (wethouder van de Gemeente Maasgouw) een rustplaats was gemaakt.
Hier konden de lopers even bijkomen en genieten van een broodje met knakworst, een plak kruidenkoek (speciaal voor deze dropping gebakken door een zus van een van de zangers) of een borreltje.
Daarna kregen ze van de heer Lalieu een pittige vragenlijst voorgelegd. Zij moesten vragen beantwoorden die betrekking hadden op de Gemeente Maasgouw.
Vervolgens konden de lopers hun route vervolgen naar Café-restaurant “Aod Thoear” aan de Steegputstraat 4 te Thorn.
De lopers kregen al vrij snel te maken met een fout in de routeomschrijving. De mobiele telefoons werden gebruikt en uiteindelijk waren alle lopers toch nog redelijk op tijd op het eindpunt aanwezig.

Na enig rekenwerk door de “jury” bleek dat de dropping was gewonnen door

         Michel Meeks, Carel Peeters en Bert Schuren.

De winnaars kregen als beloning een halve bier en werden door de aanwezigen toegezonden met “Ein Prosit”.

Zoals gebruikelijk werd er onder met motto van de vereniging “Zang en Plezier” weer een mooi feestje gebouwd, waarbij veel uit de meezingboekjes werd gezongen, terwijl we bij enkele liedjes begeleid werden door kapelaan Boon op zijn accordeon.

Voor het vervoer naar het startpunt en het vervoer naar huis is beroep gedaan op Ger Vossen, die bij Geelen 2 bussen heeft kunnen huren. Ger Vossen en Toon Nelissen (niet lid) hebben gefungeerd als chauffeur.

We kunnen weer terugzien op een zeer mooie dropping met een gezellige avond.

Dropping 6 maart