Op vrijdag 15 maart 2019 heeft weer de jaarlijkse dropping plaatsgevonden.
Ondanks de zeer slechte weersverwachtingen waren er omstreeks 19.00 uur 31 personen in Zalencentrum De Harmonie aanwezig voor de jaarlijkse dropping, waaronder 20 lopers. De 21e loper werd thuis opgehaald.
Zoals gebruikelijk waren in Zalencentrum De Harmonie al de groepen gevormd door het trekken van “speelkaarten”, te weten 3 groepen van 4 lopers en 3 groepen van 3 lopers.

Met 2 personenbussen, een camper en twee auto’s vertrokken we naar het beginpunt, te weten de parkeerplaats van de scouting/kindervakantiewerk aan de Heideweg in Beegden. De plensbuien onderweg beloofden weinig goeds.Van hieruit had Wander weer een heel mooie route uitgezet van ongeveer 5 kilometer, eerst door een bosrijke omgeving en vervolgens door het “open veld” en de straten van Beegden.

Het eindpunt van de dropping was Café “‘t Jachthuis” aan de Abelenstraat 4 te Beegden.
Nadat iedereen op het eindpunt aanwezig was, werd de erwtensoep geserveerd. Later op de avond waren er ook bitterballen.

Nadat alle lopers de mappen met de antwoorden op de vragen hadden ingeleverd kon de organisatie de beantwoording beoordelen en de punten tellen. In de route-omschrijving waren ook vragen voor onderweg opgenomen.

Na enig rekenwerk kwamen de “jury” tot de conclusie dat de dropping gewonnen werd door

         Gerá Coolen, Frans Hoogmans, Corné Schoemakers en Bert Schuren.

Zij wisten met slechts één punt verschil te winnen, en dat kwam omdat zij het antwoord wisten op de vraag “Wie is dit manneke?”. De winnaars wisten het antwoord: “kwiebus” (de mascotte van het kindervakantiewerk in Beegden)
Omdat er in het café géén halve literglazen aanwezig waren, werden de winnaars gehuldigd met als beloning twee glazen bier een “Ein Prosit” van de aanwezigen.

Zoals gebruikelijk werd er daarna weer een mooi feest gebouwd, onder met motto van de vereniging “Zang en Plezier”, waarbij veel uit de meezingboekjes werd gezongen, begeleid door Gino Lombardy op zijn accordeon.

In de loop van de avond stond Wander Hilbrink op gedenkvolle wijze stil bij het overlijden van Cor Korvers in november 2018. Cor was een grote aanjager tijdens de nazit van de jaarlijkse droppingen en gaf op de hem eigen wijze telkenmale een mooie invulling met de ontgroening van nieuwe lopers. Als herdenking aan Cor werd nog eens “Der Hammerschmidt” gezongen.

We kunnen weer terugzien op een zeer mooie dropping met een gezellige avond.

Dropping 15 maart 2019