In het jaar 2000 werd uit het Mannenkoor “St. Caecilia”, Linne een groep gevormd die zich de Linner Zengers ging noemen.
Het doel was voornamelijk om aan zangactiviteiten deel te nemen van het zogenaamde tapzingen (ofwel tekezingen) die her en der in onze provincie, maar ook daarbuiten, georganiseerd worden. Verder nemen zij deel aan andere activiteiten binnen het dorpsgebeuren en het mannenkoor.
Vanaf het jaar 2001 organiseert de Linner Zengers jaarlijks hun Linner Zengersfestival (voorheen Hofzengerstreffen). Tijdens dit treffen treden collega-groepen op met ieder een grote verscheidenheid aan (on)bekende liedjes, sommige eigen composities en muzikale voordrachten. Dit alles komt de sfeer enorm ten goede en de gezelligheid staat hoog in het vaandel.
Het repertoire van de Linner Zengers bestaat uit liedjes van toen en nu, volksliedjes en eigen composities. Maar de nadruk ligt vooral op die liedjes, die de luisteraars mee kunnen zingen.
De groep staat onder leiding van Ger Linssen en wordt aan het keyboard begeleid door Ben van Daal.