groepsfoto MK klein logo_klein

 

Jubileumconcert 22 oktober 2011

Zaterdag 22 oktober 2011 belooft voor Mannenkoor St.Caecilia Linne een onvergetelijke dag te worden. Na een maandenlange voorbereiding zal in het kader van het 90-jarig bestaan van het koor een groots opgezet Jubileumconcert gegeven worden met als titel "Een muzikale rondreis door Europa". Deze zeer onderhoudende uitvoering vindt plaats in Zalencentrum De Harmonie te Linne en begint om 20 uur.
Het koor zal u meenemen naar tal van landen in Europa en op karakteristieke en ludieke wijze de mooiste liederen ten gehore brengen. Meewerkende solisten aan dit bijzondere concert zijn de bekende bariton Rob Pluijmen en uit eigen gelederen de bas Har Reijnders.

 

Mannenkoor St.Caecilia Linne
Het koor is in 1921 opgericht. In 90 jaar is dit koor uitgegroeid  tot  een krachtig mannenkoor. Het viert dit jaar zijn jubileumfeest onder het motto "90 jaar zang en plezier".
Het jaarprogramma is rijkelijk gevuld met concerten, uitvoeringen van de vierstemmige "Missa Sancta Elisa" en vele andere activiteiten.
Vanwege zijn mooie uitstraling en zijn veelzijdige repertoire is dit koor een graag geziene gast op vele podia in binnen- en buitenland.
Naast plezier in muziek staat bij de mannen gezelligheid hoog in het vaandel.

Rob Pluijmen, bariton

Rob_Pluijmen

Hij begon zijn zangstudie bij Paula Lindberg te Amsterdam. Onder leiding van Frederic Jägel in San Francisco en Mary Curtis - Verna te Seattle voltooide hij zijn zangstudie aan het Conservatorium van het North Seattle Community College. Hij zong o.a. met de San Angelo Symphony en de Everett Symphony in de Verenigde Staten. In Nederland gaf hij recitals voor het Limburgs Muziekpodium en in Duitsland met het orkest van de stad Würselen. Verder treedt hij regelmatig op met het door hemzelf opgerichte ensemble "Wiener Blamage" dat gespecialiseerd is in de Weense muziek.

Har Reijnders, bas

Har_Reijnders

Hij komt uit een muzikale familie en is bijna zijn leven lang met muziek bezig. Har zong vanaf zijn zesde in het knapenkoor van Leeuwen, zijn geboortedorp. Op latere leeftijd is hij lid geworden van de plaatselijke fanfare. Bij de bekende blaaskapel "Die Egerländer Freunde" heeft hij jarenlang met zijn broer alle zangpartijen voor zijn rekening genomen. Tegenwoordig is Har in de regio  bekend als troubadour en vertolkt graag het Limburgse lied, zichzelf begeleidend op gitaar. Het zijn voornamelijk eigen composities met zelfgeschreven teksten die hij ten gehore brengt. In 2010 heeft Har zijn eerste cd "Limburgs Blood" uitgegeven. Inmiddels is Har al weer 19 jaar lid van Mannenkoor St Caecilia Linne waar hij vaak als bassolist zijn stem laat horen.

Paul Huijts, piano

Paul_Huijts

De jongere broer van dirigent Jo Huijts behaalde in 1990 een internationaal succes door het winnen van het "Concours International de l' Ecole Normale de Musique de Paris". Hierop volgde de toekenning van de "Bremen Aanmoedigingsprijs 1990". Op het Erasmus label verscheen van hem een solo-cd. Sindsdien volgden er tal van solo-optredens en solorecitals op vele Nederlandse en buitenlandse podia. Hij is een veelgevraagd begeleider en kamermuziekspeler. In de afgelopen seizoenen soleerde hij o.a. met de Koninklijke Harmonie van Thorn en begeleidde hij befaamde solisten als Theodora Geraets, Marijn Simons, John Bröcheler en Marcel Rijans.

Jo Huijts, dirigent

Jo_Huijts

De muzikale en artistieke leiding van dit jubileumconcert berust bij Jo Huijts.
De eerste pianolessen kreeg Jo al op 5 jarige leeftijd van zijn tante, de in  die  tijd zeer bekende concertpianiste Mia Ruijters.
Al snel werd duidelijk dat muziek een centrale plaats zou gaan innemen in het leven van Jo Huijts. Aan het conservatorium te Maastricht behaalde hij de diploma's voor de hoofdvakken pianospel uitvoerend musicus, kamermuziek -waarbij hij zich specialiseerde als liedbegeleider- hoofdvak solozang en koordirectie.
Bij het Limburgs Symfonie Orkest was hij gedurende vijf jaar pianorepetitor bij de muziekdramatische producties waardoor hij met tal van beroemde zangers en dirigenten samenwerkte.
Gedurende 18 jaar was hij pianist bij het Maastrichts Salon Orkest en het Johan Strauss Orkest van André Rieu, voor wie hij voor vele van zijn succesvolle cd's de muzikale arrangementen schreef.
Bij vele Limburgse koren was Jo dirigent en/of pianist en zodoende maakte hij vele radio-opnames.
Aan de Heilig Hart Kerk in Heerlen was hij gedurende 20 jaar vaste organist.
In de afgelopen jaren houdt hij zich succesvol bezig met componeren. Bij gelegenheid van de geboorte van zijn dochter Liesje, componeerde hij de imposante vierstemmige Mis voor groot mannenkoor: de "Missa Sancta Elisa", inmiddels meerdere malen uitgevoerd.
Onlangs vierde Jo, bij gelegenheid van het Voorjaarsconcert, zijn eerste lustrum als dirigent van "Mannenkoor St.Caecilia Linne".
Jo is ook dirigent van Mannenkoor "De Leudalzangers" uit Heythuysen en "Gemengd Koor St. Jan" uit Abdissenbosch.

Kaartverkoop
De entreekaarten à € 12,50 zijn vanaf 19 september j.l. verkrijgbaar bij Plus Schulpen, Markt, Maasbracht; Jo Forster, Markt, Linne; Zalencentrum De Harmonie, Grotestraat, Linne en bij de volgende leden van het koor, Marcel Suntjens, St.Martinusstraat 9, Linne, tel. 468585; Jack Schlicher, Mosberg 13, Linne, tel. 464576; Bert Schuren, Achter de Hoven 6, Linne, tel. 463440.
De entreekaart geeft u recht op een mini-cd van het mannenkoor. 

Sponsoren
Het mannenkoor dankt de volgende sponsoren hartelijk vanwege het mede financieel mogelijk maken dit jubileumconcert:

 Paraat  Salentijn  Hansen  Rabobank  Slabbers